'De finale zie ik niet als een genoegdoening richting Twente en Munsterman'
Chery staat in de bekerfinale

'De finale zie ik niet als een genoegdoening richting Twente en Munsterman'

02-05-2015 09:16
3

Het lukte Tjaronn Chery niet door te breken bij FC Twente. Nu, zeker vijf jaar later, staat de middenvelder met FC Groningen in de bekerfinale.

"Ik zie deze finale niet als een genoegdoening ten opzichte van FC Twente, ook al heeft Munsterman zich een keer niet zo aardig over mij uitgelaten (hij zei dat Chery er niets van kon, red.). Ik heb daar nooit op gereageerd. Sportieve revanche is het beste", zegt Chery in TC Tubantia.

Wedden

Meer odds

Via twee verhuurperiodes (SC Cambuur en RBC Roosendaal) en FC Emmen en ADO Den Haag streek Chery uiteindelijk neer bij FC Groningen. "Ik ben gewoon een laatbloeier, speelde in B2, maar heb altijd in mezelf geloofd. Misschien is deze omweg wel goed voor me geweest", vervolgt de middenvelder.

Met name tijdens zijn verhuur aan RBC Roosendaal, in het seizoen 2009/2010, had Chery het moeilijk. "Ik heb regelmatig op het punt gestaan mijn boeltje bij elkaar te pakken. Maar ik ben voor mijn familie doorgegaan. Het voetbal was ook lastig, want het was vooral bikkelen en dat is niks voor mij."