Franse legende baalt van Arsenal en Wenger: 'Anders had hij me wel gevraagd'
Vieira speelde van 1996 tot 2005 voor Arsenal

Franse legende baalt van Arsenal en Wenger: 'Anders had hij me wel gevraagd'

02-05-2015 10:36
2

Patrick Vieira stelt dat Arsenal zichzelf in de vingers heeft gesneden. De Fransman is momenteel in dienst van Manchester City, de club waar hij zijn carrière afsloot. Maar als het aan Vieira ligt, had hij nu bij de Londense club gewerkt.

Bij City staat hij aan het roer bij de beloften. Maar mogelijk zit er meer in het vat, want al een poosje wordt hij genoemd als opvolger van de onder vuur liggende Manuel Pellegrini. Van 1996 tot 2005 droeg Vieira het shirt van Arsenal, de club die hem pijn heeft gedaan.

"Als Wenger met mij samen had willen werken, dan had hij me moeten vragen. Het was een teleurstelling dat hij dat niet heeft gedaan. Ook de houding van Arsenal vind ik teleurstellend. Overal waar ik kom, vragen mensen aan mij waarom ik geen kans heb gekregen bij Arsenal. Ik vond het gewoon geen optie om mezelf bij naar voren te schuiven. Ik had geen reden om dat te doen", zegt de 107-voudig international van Frankrijk in de Engelse media.

"Toen ik stopte met voetballen, kreeg ik een aanbieding van Manchester City. Vanuit Londen heb ik niets vernomen", aldus Vieira, die de Londense topclub nog altijd wel dankbaar is. "Ik heb alles voor Arsenal gegeven, net zoals de club mij veel heeft gegeven."