Jans knipoogt naar het noorden: 'Je bent een beetje een Amsterdammer geworden'
"Je had een beetje een grote mond"

Jans knipoogt naar het noorden: 'Je bent een beetje een Amsterdammer geworden'

02-05-2015 11:26

Ron Jans werkte jarenlang samen met Hans Nijland. Destijds was Jans trainer van FC Groningen en Nijland zat toen ook al op de stoel van algemeen directeur. Aankomende zondag treffen de twee elkaar in de bekerfinale: PEC Zwolle - FC Groningen.

Jans, trainer van PEC, kon het niet laten om via RTV Noord een videoboodschap achter te laten voor Nijland. "Toen je afgelopen woensdag bij ons huis was, heb ik van je genoten. Maar je had wel een beetje een grote mond door te stellen dat wij in de finale geen schijn van kans hebben. Voor mij ben je daarom noorderling af", zegt Jans gekscherend. "Je bent een beetje een Amsterdammer geworden. Hans, succes zondag!"

Wedden

Meer odds

Nijland hoopt dat het de Groningers ditmaal beter af gaat vergeleken met de bekerfinale van 1989. Toen was PSV met 4-1 te sterk. "Ik dacht met een vriend van me: 'Laten we eens een dagje naar Rotterdam gaan'. Tsjongejonge, we zaten er nog niet of er lagen er al drie in. We zijn vlak na de rust de kroeg in gegaan", herinnert Nijland zich in gesprek met De Telegraaf.