Succescoach solliciteert bij Twente: 'Zou een uitdaging zijn om ze te helpen'
"Momenteel is het doodstil"

Succescoach solliciteert bij Twente: 'Zou een uitdaging zijn om ze te helpen'

02-05-2015 12:08
3

Hans de Koning is bezig aan zijn laatste weken als trainer van FC Volendam. Na dit seizoen gaan beide partijen hun eigen weg. Over de toekomst van de prima presterende oefenmeester is nog niets bekend.

Of hij als trainer verder gaat is ook nog onduidelijk. Een bestuurlijke functie lijkt hem ook wel wat. Maar de rij is momenteel klein. "Je zou zeggen dat er wel een rij zou staan", zegt hij lachend tegen FOX Sports. "Maar het is doodstil. Maar in het voetbal weet je nooit wat er morgen weer staat te gebeuren. Ben ook niet bang dat het stil blijft."

De link met het in nood verkerende FC Twente is gauw gelegd, aangezien De Koning jaren geleden het doel van de Tukkers verdedigde. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Maar ze zitten wel in moeilijkheden. Ik weet ook niet wat er daar allemaal gaat gebeuren. Maar het zou wel een uitdaging zijn om Twente te kunnen helpen. Ik sta al jaren op het veld en sta voor alles open. En tegen een club als Twente zeg je natuurlijk nooit 'nee'." De Tukkers zijn nog op zoek naar een technisch directeur, onduidelijk is of De Koning in beeld is.