Engelse voetbalwereld in rouw gedompeld na overlijden vrouw Ferdinand
"De gedachten van iedereen bij QPR zijn bij Rio en zijn familie in deze immens zware tijd''

Engelse voetbalwereld in rouw gedompeld na overlijden vrouw Ferdinand

02-05-2015 14:51
4

De Engelse voetbalclub Queens Park Rangers is in rouw. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed de vrouw van verdediger Rio Ferdinand, na een kort gevecht tegen kanker. De spelers van QPR dragen daarom zaterdag in de competitiewedstrijd op Anfield tegen Liverpool rouwbanden. De 36-jarige verdediger, die ruim tachtig interlands voor Engeland speelde, is dit seizoen geen vaste waarde in de ploeg uit Londen die strijdt tegen degradatie.

"De gedachten van iedereen bij QPR zijn bij Rio en zijn familie in deze immens zware tijd'', meldde de club zaterdag op de website. Ferdinand verhuisde vorig jaar, na twaalf overwegend succesvolle seizoenen bij Manchester United, naar QPR. De ploeg van Leroy Fer staat vier wedstrijden voor het einde van de competitie voorlaatste, met vier punten achterstand op de 'veilige' zeventiende plaats.

Wedden

Meer odds

De dood van Ferdinands vrouw Rebecca leidde tot een stroom aan reacties op de sociale media, onder meer van Fer en oud-ploeggenoot Edwin van der Sar. Veel Engelse clubs betuigden via Twitter medeleven met de verdediger, waaronder zijn voormalige werkgevers West Ham United en Manchester United.

(ANP)