'Engelse belangstelling voor Nederlander van elf miljoen komt weer los'
Drie clubs naar verluidt in de race

'Engelse belangstelling voor Nederlander van elf miljoen komt weer los'

02-05-2015 15:12
4

Het was de laatste tijd stil rond Virgil van Dijk, maar met de zomerse transferperiode in zicht begint de geruchtenmolen weer te draaien. Everton zou in de markt zijn voor de verdediger van Celtic.

De 23-jarige Van Dijk moet de verdedigende problemen op Goodison Park oplossen. Everton staat op de tiende plek in de Premier League en beleeft dus een ongelukkig seizoen, vooral door de wankele defensie. Roberto Martinez, manager van The Toffees, wil de routiniers Antolin Alcaraz en Sylvain Distin volgens Engelse media vervangen voor Van Dijk.

Celtic betaalde twee jaar geleden ruim drie miljoen euro aan FC Groningen en wil nu een veelvoud beuren. Van Dijk heeft een prijskaartje van zeker elf miljoen. Ook Sunderland en Arsenal hebben naar verluidt interesse. De clubs zijn ook gecharmeerd van de aanvallende kwaliteiten van de Nederlandse verdediger, die dit seizoen al vier keer trefzeker was.

Intussen wacht Van Dijk nog steeds op zijn debuut in het Nederlands elftal. Na Louis van Gaal ziet ook bondscoach Guus Hiddink hem keer op keer over het hoofd.