Dost moet op tellen passen: 'geheime' binnenlandse transfer in de maak
"We zijn met hem bezig"

Dost moet op tellen passen: 'geheime' binnenlandse transfer in de maak

02-05-2015 15:24

Bas Dost krijgt bij zijn club VfL Wolfsburg waarschijnlijk concurrentie van Max Kruse. De Duitse international heeft zaterdag in het geheim een medische keuring ondergaan.

Kruse werd in de ochtend getest en tekent naar verwachting op korte termijn een meerjarig contract. Klaus Allofs, technisch directeur van Wolfsburg, bevestigt de belangstelling voor de aanvaller van Borussia Mönchengladbach. "We zijn met hem bezig, maar weten ook dat we niet de enige zijn", zegt hij tegen Kicker.

Max Kruse (27) ging in 2013 voor 2,5 miljoen euro van SC Freiburg naar Gladbach. Vanwege een afspraak in zijn contract kan hij aan het eind van dit seizoen voor twaalf miljoen euro van club wisselen.

Directeur Max Eberl van Borussia Mönchengladbach benadrukte vrijdag dat zich officieel nog geen clubs hebben gemeld voor Kruse en dat er nog geen biedingen binnen zijn. "We spreken in mei met zijn adviseurs", reageerde hij.

Wolfsburg staat op de tweede plaats in de Bundesliga en kan komend weekeinde een grote stap zetten richting rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De club van Dost speelt zaterdag thuis tegen Hannover 96.