Eventuele terugkeer naar 'huis': 'Zeg nooit nooit, Ajax is en blijft mijn club'
Het voelt voor mij als een familie, als thuiskomen.

Eventuele terugkeer naar 'huis': 'Zeg nooit nooit, Ajax is en blijft mijn club'

02-05-2015 15:52

John van 't Schip is een Ajacied in hart en nieren, maar staat inmiddels ver van de club af door zijn werk in Australië. Een terugkeer naar Amsterdam ziet hij op een dag wel zitten.

Van 't Schip is trainer van Melbourne City FC en volgt de verrichtingen van Ajax als het kan. Of hij ooit wil terugkeren naar Amsterdam? "Zeg nooit nooit, maar ik denk daar nu niet aan. Ik heb het erg naar mijn zin in Melbourne", zegt de oud-voetballer tegen Helden.

"Ajax is en blijft mijn club, ik ken er nog steeds heel veel mensen. Het voelt voor mij als een familie, als thuiskomen. En dat is altijd fijn. Mocht er in de toekomst ooit nog een gelegenheid zijn om daar in welke functie dan ook te gaan werken, waarom niet? Maar dat wil niet zeggen dat ik gebonden ben aan een club of een plaats. Ik sta open voor heel veel dingen."

Dat het hommeles is in het technisch hart van Ajax is ook bij Van 't Schip bekend. Hij weigert echter zijn vingers te branden aan de kwestie. "Ik sta daar nu te ver vanaf, weet wel dat er binnen de club op een andere manier wordt gewerkt. Met een technisch hart, ik ken die jongens allemaal. Maar hoe het precies werkt weet ik niet, dus ik kan er geen oordeel over geven."