Wijnaldum: Niet normaal wat hij al voor krachtprogramma doet vóór een training
"Echt zoveel van geleerd..."

Wijnaldum: "Niet normaal wat hij al voor krachtprogramma doet vóór een training"

02-05-2015 16:12

De concrete interesse blijft nog even achterwege, maar de kans dat Georginio Wijnaldum in de zomer PSV verlaat is wel degelijk aanwezig. Met een toptransfer treedt hij in de voetsporen van een paar illustere landgenoten.

De PSV-aanvoerder speelt bij het Nederlands elftal met sterren als Arjen Robben (Bayern München) en Robin van Persie (Manchester United). Veel praten is er niet bij. "Nee, ik observeer vooral. Niet normaal wat Robben bijvoorbeeld al voor een krachtprogramma doet vóór een training", vertelt hij aan Helden. "Ik heb anderhalf jaar geen krachttraining mogen doen door die blessure. En toch ben ik veel sterker geworden door al die romp- en stabiliteitsoefeningen."

"Nee, het hoort erbij", vervolgt Wijnaldum, die daarbij verwijst naar een bekende vriend. "Het is nog niets als je het vergelijkt met Kevin Strootman, die nu weer aan zijn knie geblesseerd is. Ik spreek hem wekelijks. We zijn samen opgegroeid, die band zal altijd blijven. We hadden ook onze issues, dat we op elkaar scholden. Hij is een winnaar. Ik ook. In de kleedkamer was het altijd weer oké. Ideale teamspeler. Echt zoveel van geleerd..."