Huntelaar pest Stevens met eerste goal na 1196 minuten, ook Dost verlost
Broodnodige goals voor Nederlanders

02-05-2015 17:31

Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdag een einde gemaakt aan zijn lange periode zonder doelpunten in de Bundesliga. De Nederlandse spits maakte twee doelpunten voor zijn club Schalke 04 in het thuisduel met VfB Stuttgart. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de zege: 3-2.

Huntelaar stond sinds 29 november droog. Tegen Stuttgart had hij maar negen minuten nodig voor hij zijn eerste treffer liet aantekenen: 1-0. Martin Harnik bracht de ploeg van trainer Huub Stevens echter nog voor rust op gelijke hoogte. Stuttgart kwam kort na rust zelfs op voorsprong via Filip Kostic: 1-2. Huntelaar zorgde daarna voor de gelijkmaker. Daar leek het bij te blijven, totdat Florian Klein in de 89e minuut de bal in eigen doel werkte.

Stevens blijft met zijn ploeg door de nieuwe nederlaag hekkensluiter in de Bundesliga. Stuttgart heeft met nog drie duels te gaan 27 punten. Hamburger SV, de nummer voorlaatst, heeft een punt meer maar komt zondag nog in actie tegen FSV Mainz 05. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks.

Stuttgart zal dus minimaal zestiende moeten worden om er niet direct uit te vliegen. Op die plek staat nu Hannover 96, dat knap gelijkspeelde bij nummer twee VfL Wolfsburg. Ook daar mocht een Nederlander na lange droogte weer eens juichen voor een doelpunt. Bas Dost schoot Wolfsburg na 24 minuten op voorsprong. De tweevoudig international had sinds 1 maart niet meer gescoord.

Ivan Perisic verdubbelde op slag van rust de marge voor Wolfsburg. Via Jimmy Briand en Salif Sané kwam Hannover na rust langszij. Hannover heeft drie punten meer dan Stuttgart.