Ajax-spits knijpt zich in de arm: Niet wetende dat ik beroemd en rijk zou worden
"Voetbal was alles voor mij"

Ajax-spits knijpt zich in de arm: "Niet wetende dat ik beroemd en rijk zou worden"

02-05-2015 17:47
1

Arek Milik prijst zich nog elke dag gelukkig dat hij in de voetbalwereld terecht is gekomen. De spits van Ajax krijgt elke maand een lach op zijn gezicht als hij naar zijn bankrekening kijkt.

"Ik kom niet uit een rijke familie. Ik ga geen geheimen verklappen, maar het was allemaal niet heel rooskleurig", vertelt Milik aan ABC, opgetekend door Ajax Showtime. "Het maakte mijn leven niet makkelijk, maar als kind kon ik gelukkig mijn ei kwijt in het voetbal. Natuurlijk had ik nooit kunnen voorspellen dat ik prof zou worden, maar ik had wel grote doelen."

De 21-jarige spits uit Polen, die onlangs een meerjarig contract tekende in Amsterdam, had een stuk minder met school. "Ik was geen slechte leerling, maar ik gaf niet veel om school. Voetbal was alles voor mij, op school kwam ik alleen maar om te zitten."

"Toen ik zes was begon ik te trainen en daarmee ben ik opgegroeid. Aan mijn muren hingen posters van Henry, Cristiano Ronaldo en Rocky Balboa. Zelf wilde ik vooral plezier hebben, niet wetende dat ik beroemd en rijk zou worden. Het harde werken en trainen heeft zijn vruchten afgeworpen, dat had ik nooit verwacht", besluit Milik.