Weer ongelooflijke galavoorstelling Barça: hattrick Suarez, tweemaal Messi
0-8 op vreemde bodem

02-05-2015 17:54
47

FC Barcelona heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van hekkensluiter Córdoba. De Catalanen wonnen met liefst 8-0 en zorgden er daarmee voor dat de kleine club uit Andalusië degradeert uit de Primera División. Luis Suárez was met drie treffers de productiefste speler van Barça.

Barcelona deed het in het Estadio Nuevo Arcángel voor de pauze nog rustig aan. Ivan Rakitic zorgde pas na 42 minuten voor 0-1. In blessuretijd maakte Suárez er met zijn eerste van de middag 0-2 van. Vlak na rust prikte Lionel Messi de derde Catalaanse treffer binnen. Via Suárez, Gerard Piqué, nogmaals Messi, een strafschop van Neymar en nogmaals Suárez liep Barcelona uit naar 0-8.

De ploeg van trainer Luis Enrique lijkt door de ruime zege en de vorm van de laatste weken helemaal klaar voor de halve finale van de Champions League. Daarin speelt Barcelona woensdag tegen Bayern München, dat bepaald niet in zijn sterkste formatie kan aantreden. Barcelona kreeg in de laatste vijf duels geen enkel doelpunt tegen en scoorde zelf twintig keer.

Koploper Barça houdt door de zege twee punten voorsprong op Real Madrid. De ploeg uit de hoofdstad won dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo met 3-2 van Sevilla. Ronaldo brak na 36 minuten de ban en een minuut later had hij zijn tweede doelpunt al gemaakt. Dat kwam mede doordat Sevilla op dat moment zo'n negen minuten met tien man speelde, door een wel erg lang durende blessurebehandeling van Grzegorz Krychowiak. Carlos Bacca benutte een strafschop voor 1-2 op slag van rust. Ronaldo tekende met nog twintig minuten te gaan voor 1-3. Vicente Iborra deed nog wat terug.

Door de drie treffers kwam Ronaldo op 42 competitiedoelpunten in dit seizoen. Dat zijn er twee meer dan Messi, die zaterdag dus twee doelpunten aan zijn totaal toevoegde.

Nummer drie Atlético Madrid verspeelde op eigen veld punten tegen Athletic de Bilbao: 0-0. Bilbao eindigde het duel met tien man doordat Unai Bustinza Martínez in blessuretijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Nummer vier Valencia kan het gat met Atlético zondag terugbrengen tot vier punten. (ANP)