Revanche genomen op Koeman, Fer zet sociale media op de kop met fraai gebaar
Nederlandse middag in Premier League

Revanche genomen op Koeman, Fer zet sociale media op de kop met fraai gebaar

02-05-2015 18:09

Dick Advocaat mag met Sunderland nog altijd hopen op handhaving op het hoogste niveau in Engeland. De ploeg van de Haagse coach won zaterdag thuis met 2-1 van Southampton, waar Ronald Koeman de trainer is. Sunderland nam door die zege revanche voor de nederlaag van eerder dit seizoen, toen het liefst 8-0 werd.

Jordi Gómez was in het Stadium of Light twee keer trefzeker vanaf de strafschopstip. Bij de tweede penalty, die na 55 minuten werd toegekend, werd James Ward-Prowse van Southampton uit het veld gestuurd, waardoor de gasten het duel met tien man beëindigden. Sadio Mané maakte vlak na de 1-0 het enige doelpunt van Southampton.

Sunderland staat ondanks de zesde overwinning van het seizoen nog onder de streep, al staan liefst vier ploegen nog dicht in de buurt. Nummer achttien Sunderland verzamelde 33 punten, terwijl nummer veertien Aston Villa er twee meer heeft. Die equipe won met 3-2 van Everton, mede dankzij twee doelpunten van Christian Benteke. Captain Ron Vlaar bereidde diens tweede treffer voor, terwijl Leandro Bacuna de assist gaf hij het derde doelpunt, dat werd gemaakt door Tom Cleverley.

Liverpool wint op nippertje
Elders in het noorden van Engeland won Liverpool op het nippertje van Queens Park Rangers. Het opende via Philippe Coutinho op fraaie wijze de score, maar door een treffer van Leroy Fer kwam QPR weer helemaal terug: 1-1. Fer deed na zijn doelpunt wat bijzonders; hij wenste Rio Ferdinand en diens familie veel sterkte toe. De vrouw van de verdediger overleed namelijk aan de gevolgen van kanker. Steven Gerrard miste in de slotfase een strafschop, maar maakte dat ruimschoots goed toen hij vlak voor tijd op knappe wijze de 2-1 tegen de touwen knikte uit een hoekschop.

Uitslagen Premier League
Leicester City - Newcastle United 3-0
Aston Villa - Everton 3-2
Liverpool - Queens Park Rangers 2-1
Sunderland - Southampton 2-1
Swansea City - Stoke City 2-0
West Ham United - Burnley 1-0
Manchester United - West Bromwich Albion (18.30 uur)

 

Prachtig gebaar van Leroy Fer, die Rio Ferdinand een hart onder de riem steekt. De teamgenoot van de Nederlander verloor zaterdag zijn vrouw aan kanker.

Posted by Voetbalprimeur on zaterdag 2 mei 2015