'Red' Janmaat en ploeggenoot krijgen stalen blik van withete manager: Bewust rood
"En ik kan hen geen ongelijk geven"

'Red' Janmaat en ploeggenoot krijgen stalen blik van withete manager: "Bewust rood"

02-05-2015 19:11
1

John Carver, manager van Newcastle United, was furieus na afloop van de 3-0 nederlaag bij Leicester City. De oefenmeester van onder meer Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong zag dat zijn pupil Mike Williamson rood kreeg. Wat volgde: opmerkelijke citaten van Carver.

Williamson kwam veel te laat in duel met Jamie Vardy en dat schoot bij Carver in het verkeerde keelgat. Ook Janmaat moest het ontgelden; hij kreeg een stalen blik van zijn manager. Enkele fans van Newcastle maakten de spelers uit voor 'lafaards zonder ruggengraat'. "En ik kan hen geen ongelijk geven", aldus Carver in de Engelse media, geciteerd door Daily Mail.

Over het incident met Williamson was Carver snoeihard: "Ik denk dat hij het met opzet deed. Ik stond er in de buurt en hoopte zo dat hij geen tackle ging maken, omdat hij al een gele kaart op zak had. En hij deed het toch. Zowel Vardy, de bal als Williamson was al buiten de lijnen. Dus er was geen enkele reden voor om de tackle te maken. Ik accepteer dit niet. Mijn eerste gedachte was dat hij het met opzet deed. Dat heb ik hem ook gezegd, recht in zijn gezicht. Ik laat me niet uit over hoe hij reageerde."