Koeman snapt het niet en stelt zichzelf en spelers belangrijke vraag: 'Erg vreemd'
"Ik ben gefrustreerd en teleurgesteld"

Koeman snapt het niet en stelt zichzelf en spelers belangrijke vraag: 'Erg vreemd'

02-05-2015 19:27

Ronald Koeman begreep er niks van. Zijn Southampton verloor op bezoek bij het Sunderland van Dick Advocaat met 2-1 in ondertal. Maar het tiental van The Saints deed het beter dan het elftal.

"Ik ben gefrustreerd en teleurgesteld. Ik vraag mezelf af - en ik heb ook aan de spelers gevraagd - waarom we wel kunnen voetballen met een man minder op het veld. Waarom hebben we dat niet eerder gedaan met elf man?", aldus Koeman op de site van zijn werkgever. "Het eerste bedrijf was niet goed, maar we hadden wat geluk dat we de gelijkmaker maakten. In de eerste tien minuten na rust waren we erg slecht, met name in balbezit. Daarom viel dan ook de 2-1."

"Na de rode kaart die daarmee gepaard ging, gingen we ineens wél voetballen, creëerden we goede kansen. Dat is erg vreemd. Soms begrijp je niet waarom je met tien man wel goed kan voetballen tegen elf man, terwijl je met elf tegen elf niet goed speelt", vervolgt Koeman, die in de nabespreking waarschijnlijk niet al te veel hoeft te zeggen over de wedstrijd. "Als ik de spelers de video van de eerste tien minuten na rust laat zien, moet hen dat genoeg zeggen."