Vertrek van toptalent van 'tientallen miljoenen' deert niet: Hij is geen Suarez
"Suarez was echt van de buitencategorie"

Vertrek van toptalent van 'tientallen miljoenen' deert niet: "Hij is geen Suarez"

02-05-2015 20:48

Raheem Sterling is niet goed genoeg om het vertrek van Luis Suarez op te vangen, zo luidt de mening van Michael Owen. De voormalige goalgetter van Liverpool deelt die mening op BT Sport.

Sterling is dit seizoen één van de gangmakers bij het matige Liverpool, wordt gezien als één van de grootste talenten wereldwijd en kreeg dan ook de status 'Golden Boy'. De laatste maanden gaat het echter niet over zijn voetbalkwaliteiten, maar over het feit dat Sterling nog geen nieuw contract heeft getekend. Dat gaat ook gepaard met transfergeruchten. Sterling moet tientallen miljoenen kosten.

"Ik denk niet dat Liverpool daarover in paniek is, hij heeft nog een tweejarig contract", aldus Owen. "Als hij blijft, is dat fantastisch. Als hij niet blijft, krijgt Liverpool veel geld. Het is niet echt een probleem, hij is geen Luis Suarez. Suarez was echt van de buitencategorie, hij stond centraal. Sterling is een geweldige spelers en hij zal ook nog jarenlang goed blijven. Maar als ik een Liverpool-fan zou zijn, zou ik me niet te druk om hem maken", vervolgde Owen, die steun kreeg van Robbie Savage. Laatstgenoemde denkt dat Sterling te vervangen is. "Dat klopt."