Koeman met Advocaat op de achtergrond

Advocaat werkt zich mogelijk in de nesten: Mag het eigenlijk niet zeggen
'De plaggen uit de grond gelopen'

Advocaat werkt zich mogelijk in de nesten: "Mag het eigenlijk niet zeggen"

02-05-2015 21:31

Sunderland-manager Dick Advocaat zegevierde zaterdag met 2-1 in een onderlinge confrontatie met Southampton-manager Ronald Koeman. De ploeg van Advocaat kreeg twee strafschoppen en werkte hard voor de zege tegen het tiental van Southampton.

"We hebben in deze wedstrijd kunnen zien wat we kunnen bereiken als iedereen de plaggen uit de grond loopt. Het was een echte teamprestatie en ik ben erg trots op de manier waarop we de drie punten hebben gepakt", aldus Advocaat na afloop tegenover Sky Sports. "Als iedereen alles geeft, zoals iedereen deed, gaat het publiek er ook achter staan en dat heeft veel invloed."

"We hebben zo hard geknokt, omdat we weten dat Southampton een goede ploeg heeft. Als je hen dan met 2-1 verslaat, is dat een geweldig resultaat", vervolgde De Kleine Generaal, die zijn ploeg moet zien te behoeden voor degradatie. Gaat dat lukken? "Ja, zeker weten. Ik ben er namelijk en mijn achttien spelers natuurlijk. We moeten er in blijven geloven." Sunderland werd zaterdag wellicht een beetje geholpen door een rode kaart voor James Ward-Prowse, waarna een strafschop volgde. Was het rood? "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik ben blij dat hij van het veld werd gestuurd."