Ik keek naar Van Persie, herinnerde me wat coach had gezegd en stopte de penalty
"Het was een mooie dag!"

"Ik keek naar Van Persie, herinnerde me wat coach had gezegd en stopte de penalty"

03-05-2015 07:45
1

Robin van Persie stond zaterdag voor het eerst sinds 21 februari weer eens in de basis bij Manchester United. In minuut 74 kreeg hij een uitgelezen kans om te scoren. Bij een 0-1 achterstand zag hij West Bromwich Albion-doelman Boaz Myhill zijn strafschop echter stoppen. De goalie profiteerde van tips van zijn keeperstrainer.

"Die vertelde me dat sommige spelers een voorkeur hebben bij strafschoppen", citeert Voetbal International de doelman van WBA. "Ik keek naar Van Persie, herinnerde me wat de coach mij had gezegd en stopte de penalty. Het was een mooie dag!"

Door de misser van Van Persie was het voor Louis van Gaal een minder mooie dag. Zijn Manchester United verloor met 0-1. Toen Van Persie achter de bal ging staan voor de strafschop, had Van Gaal nog alle vertrouwen. "Normaal gesproken schiet Robin de penalty's goed in, maar het was ook een goede redding van de keeper. Je moet hem de credits geven. Het was onze beste kans omdat er eindelijk geen spelers tussen stonden", doelde de Nederlandse oefenmeester op de defensieve speelstijl van de tegenstander.

Mede door de belangrijke redding van Myhill, een kwartier voor het einde van de wedstrijd, pakte WBA drie punten. Belangrijk in de strijd tegen degradatie. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het nu een gat van zeven punten met Sunderland, de ploeg die op de eerste degradatieplaats staat. De ploeg van trainer Dick Advocaat heeft echter nog wel een wedstrijd extra te spelen.