Huntelaar reageert na goals: Het hele team heeft een slechte periode gehad
"Ik denk dat de ploeg karakter heeft getoond"

Huntelaar reageert na goals: "Het hele team heeft een slechte periode gehad"

03-05-2015 07:49

Het duurde 1196 minuten, maar Klaas-Jan Huntelaar heeft in de Bundesliga eindelijk weer gescoord voor Schalke 04. Tijdens de 3-2 zege op VfB Stuttgart scoorde de 31-jarige spits uiteindelijk twee keer. Het zorgde voor opluchting en tevredenheid.

"Heel fijn, een snel doelpunt", zegt Huntelaar in gesprek met De Telegraaf. "Zeker vanwege de moeizame fase waarin we zitten, is het belangrijk dat we op voorsprong kwamen. Helaas keken we daarna toch weer tegen een achterstand aan. De atmosfeer in het stadion was er misschien niet naar, maar ik heb altijd vertrouwen gehouden dat we nog twee keer zouden scoren. Ik denk dat de ploeg karakter heeft getoond."

Dat hij zelf eindelijk weer scoorde, na een lange periode zonder treffers in de Duitse competitie, is fijn voor de Nederlandse spits. Hij zat echter niet in zijn maag met de droogte. "Nee, daar maakte ik me geen zorgen om. Ik weet dat het vanzelf komt als we doen wat we moeten doen en ik doe wat ik moet doen. Daar heb ik me op geconcentreerd. Ik denk dat het hele team een slechte periode heeft gehad, dan kan het zo gaan."

Op 29 november 2014 maakte Huntelaar drie doelpunten tijdens de 4-1 zege op FSV Mainz 05. Hij leverde daarnaast ook de assist op de vierde Schalke-treffer. Sinds dat duel was hij in de Bundesliga nog maar bij één treffer betrokken. Tegen Hertha BSC leverde hij een assist. Zaterdag kwam hij eindelijk zelf weer tot scoren, direct twee keer. Zijn seizoenstotaal staat nu op negen doelpunten.