Nederlander heeft goed gevoel na kleine kans: Toch heb ik een signaal afgegeven
"Ik zie mezelf hier niet vier jaar op de bank zitten"

Nederlander heeft goed gevoel na kleine kans: "Toch heb ik een signaal afgegeven"

03-05-2015 08:21
3

Michel Vorm mocht even proeven aan het leven van een eerste doelman bij Tottenham Hotspur. Door een blessure van Hugo Lloris stond de Nederlandse goalie de afgelopen weken onder de lat bij Spurs. Hij keepte enkele duels in de Premier League.

"Dat is wel wat anders dan beker of Europa League", zegt Vorm in gesprek met Voetbal International. "Premier League blijft het leukst. In die wedstrijden stelt de trainer in principe altijd zijn beste elf spelers op. Ook in de beleving merk je een verschil met de andere duels. De voorbije weken gaven me het ouderwetse gevoel dat ik voorheen bij Swansea City en FC Utrecht had: lekker toeleven naar de wedstrijd, voldaan thuiskomen."

Vorm kwam in speelronde dertig al na vier minuten als invaller binnen de lijnen, als vervanger van Hugo Lloris. "Ik wist dat het tijdelijk zou zijn; in deze fase van het seizoen ga ik Lloris niet meer uit de basis keepen. Toch heb ik een signaal afgegeven. De technische staf was tevreden. Tijdens Hugo's afwezigheid heb ik geruisloos zijn plaats ingenomen. Dat zegt iets over de status die ik hier heb."

Die status is echter nu gewoon weer reservedoelman, dat is niet wat Vorm wil. "Na dit seizoen zal ik met de staf en mijn zaakwaarnemer de balans opmaken. Vorige zomer heb ik voor vier seizoenen getekend. Maar ik zie mezelf hier niet vier jaar op de bank zitten. Daarvoor vind ik mezelf een te goede keeper."