Bekerfinale extra speciaal voor FC Groningen-verdediger: 'Daar is het begonnen'
"Bij zulke wedstrijden gaat het om de vorm van de dag en een beetje geluk"

Bekerfinale extra speciaal voor FC Groningen-verdediger: 'Daar is het begonnen'

03-05-2015 08:36
1

Eric Botteghin speelt zondag zijn eerste bekerfinale in Nederland. De verdediger neemt het met FC Groningen op tegen PEC Zwolle. Een bijzonder affiche voor de centrale verdediger. Bij de tegenstander begon zijn actieve profcarrière op de Europese velden.

"Bij PEC Zwolle is alles voor mij begonnen", zegt Botteghin in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die club gaf mij de kans om profvoetballer te worden in Europa. PEC is voor mij speciaal. Dat zal altijd zo blijven, zeker omdat ik nog steeds veel waardering van de supporters krijg.

"Dat geldt ook voor FC Groningen, hoewel ik hier nog maar twee jaar voetbal", vervolgt Botteghin zijn verhaal. "Vorig jaar kwalificeerden we ons voor de Europa League en zondag kunnen we voor het eerst in de clubgeschiedenis een hoofdprijs winnen. De hele stad ademt de bekerfinale. Waar ik ook kom, overal op straat word ik aangesproken en wensen supporters me succes."

Botteghin denkt niet dat de honger bij PEC over is na de bekerwinst van vorig seizoen. "PEC is net zo hongerig als wij. Zij kunnen een unieke prestatie leveren door de beker twee keer op een rij te winnen. PEC heeft het afgelopen jaar ervaring opgedaan met het spelen van belangrijke wedstrijden, maar volgens mij is dat niet doorslaggevend. Bij zulke wedstrijden gaat het om de vorm van de dag en een beetje geluk."

"Niemand had vorig jaar toch voorspeld dat PEC met 5-1 van Ajax zou winnen? Wat ik van zondag verwacht? Wij winnen met 2-0. Dat is voor mij de gedroomde uitslag. Voor een verdediger is de 'nul' heel belangrijk. Hopelijk hebben we in de blessuretijd een veilige marge, zodat we de laatste minuten kunnen wennen aan het idee om die beker vast te houden", sluit de Braziliaan af.