PEC blij met 'Van Gaal': 'Nooit verwacht dat dit ons zó veel moois zou opleveren'
"Hij voelde van onze kant het vertrouwen wat hij bij zijn vorige clubs een beetje had gemist"

PEC blij met 'Van Gaal': 'Nooit verwacht dat dit ons zó veel moois zou opleveren'

03-05-2015 09:56
3

PEC Zwolle kan zondagavond weer een beker aan de prijzenkast toevoegen. Dat heeft het mede te danken aan trainer Ron Jans. Technisch directeur Gerard Nijkamp overtuigde hem in maart 2013 naar Zwolle te komen.

"Ron zat in een leunstoel, wilde ons verhaal even aanhoren en daarna wachten op mooiere aanbiedingen", zegt Nijkamp in gesprek met Voetbal International. "Maar gaandeweg schoof hij naar het puntje van zijn stoel en kwamen de armen op tafel. Hij geloofde in onze plannen en voelde van onze kant het vertrouwen wat hij bij zijn vorige clubs een beetje had gemist. Ron hoort in een warm bad."

Onder Jans won PEC Zwolle de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Zondagavond kan daar een tweede KNVB Beker aan toegevoegd worden. "We hadden nooit verwacht dat onze samenwerking zó veel moois zou opleveren."

Nijkamp heeft Jans inmiddels goed leren kennen. "Resultaat is voor Ron niet de drijfveer. Een team ontwikkelen, dat is waar hij voor gaat. Zowel technisch, tactisch als in menselijk opzicht. En natuurlijk weet Ron ook wel: als ik daar alle energie in stop, komt dat resultaat er vroeg of laat vanzelf wel uit. Maar dat is waar bij hem vanaf het begin alles op gericht is. Hij is absoluut geen José Mourinho, veel meer een Louis van Gaal. Ook Ron bouwt zorgvuldig aan een vertrouwensband met zijn spelers."