Hoop op promotie: Als dit geweldige stadion vol zit, is iedereen hier te verslaan
"Als je meedoet, heb je een kans"

Hoop op promotie: "Als dit geweldige stadion vol zit, is iedereen hier te verslaan"

03-05-2015 11:01
3

De Graafschap heeft zich geplaatst voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Edwin Linssen, die na dit seizoen stopt als profvoetballer, hoopt op een kolkend Doetinchem. Een vol stadion geeft De Graafschap in zijn ogen een kans op promotie.

"Iedereen moet nu dezelfde gedachte hebben. De hele Achterhoek. Want als dit geweldige stadion vol zit, is iedereen hier te verslaan", zegt Linssen in gesprek met Omroep Gelderland. "Pas dan kunnen we iets bereiken."

"Laat ons die mensen die de afgelopen jaren zijn weggebleven, nu weer terughalen zodat we straks een vol huis hebben", vervolgt de aanvoerder zijn verhaal. "De club moet daar nu ook in mee denken. Dan kan er iets gebeuren en kunnen we ook voor een stunt zorgen. Anders wordt het heel moeilijk. Maar als je meedoet, heb je een kans."

Linssen, die de laatste weken goed speelt, is populair bij de fans van De Graafschap. Dat is ook wel eens anders geweest. "De eerste anderhalf jaar zagen ze mij het liefst voor de wedstrijd al naar huis gaan. Nu willen ze tot vier uur 's nachts een biertje met me drinken." Dat biertje wil Linssen graag drinken bij promotie naar de Eredivisie. Het zou voor hem een mooi afscheid als profvoetballer betekenen.