Ajax-target van 'comeback kids' haalt uit naar eigen ploeggenoten: Niet normaal
"Gezien mijn leeftijd is het misschien niet aan mij om dat te zeggen"

Ajax-target van 'comeback kids' haalt uit naar eigen ploeggenoten: "Niet normaal"

03-05-2015 11:19

Obbi Oulare is de afgelopen weken in verband gebracht met clubs als Ajax, Borussia Dortmund en Manchester United. Op dit moment is de spits zelf echter met Club Brugge in de race voor het kampioenschap van België. Zaterdag ging Club Brugge onderuit, na afloop was de negentienjarige spits erg kritisch op zijn ploeggenoten.

Sinds de start van de Play-off I-wedstrijden in België is Club Brugge iedere wedstrijd op achterstand gekomen. Bijna net zo vaak wist men de openingsgoal weg te poetsen. Zaterdag lukte dat niet. De 'comeback kids' verloren met 1-0 van Standard Luik. Dit zorgde voor frustratie bij Oulare.

"We staan nog altijd aan de leiding, maar we komen telkens op achterstand door hetzelfde type acties. We pakken die doelpunten te gemakkelijk. Ik vind dat niet normaal", citeert Sporza de tiener. "Gezien mijn leeftijd is het misschien niet aan mij om dat te zeggen, maar als je zes keer op een rij een achterstand moet ophalen, dan verlies je punten. Ik hoop dat het de laatste keer was en dat we hier uit leren."

Voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme was na de nederlaag vooral boos op de Belgische voetbalbond en het feit dat hij op zaterdag moest spelen. De politie van Luik zou geen toestemming hebben gegeven voor een zondags duel. "Ach, in de competitie hebben we altijd op zondagnamiddag tegen Standard gespeeld. En nu mag het niet. Ik klaag niet, ik stel het gewoon vast. Dat kan een uitleg zijn voor het feit dat mijn spelers tekortschoten tegen Standard."