Eredivisie is doelpuntenmachine rijker na voltreffer op transfermarkt: Genieten
"Het scoren gaat mij de laatste maanden goed af, dat kun je wel stellen"

Eredivisie is doelpuntenmachine rijker na voltreffer op transfermarkt: "Genieten"

03-05-2015 12:18
7

Sebastien Haller is een regelrechte sensatie in de Eredivisie. De Franse spits van FC Utrecht werd deze week definitief overgenomen van AJ Auxerre en tekende zelfs tot medio 2019. "Ik heb het geweldig naar mijn zin in Utrecht."

Het aantrekken van Haller bleek voor Utrecht een schot in de roos, een 'voltreffer', zoals op de clubsite wordt beschreven. Inmiddels heeft de spits al tien keer gescoord in vijftien duels. "Het scoren gaat mij de laatste maanden goed af, dat kun je wel stellen. Of ik het had verwacht? Gehoopt, dat zeker. Natuurlijk, als je voor een nieuwe club gaat spelen dan wil je zo snel mogelijk laten zien wat je kunt. En zo snel mogelijk van waarde zijn voor de ploeg. Doelpunten maken, want dat is mijn drijfveer."

"Ik vind steeds beter mijn weg. Bij FC Utrecht, maar überhaupt in Nederland. Het is een behoorlijke overstap. Een nieuwe cultuur. Een nieuwe taal. Ik krijg veel steun van teamgenoten en mensen van de club. Kan voor alles bij hen terecht. Bij Edu (Edouard Duplan, red.) in het bijzonder, hij heeft mij hier echt opgevangen. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik kijk ernaar uit om na de zomer de voorbereiding op het seizoen mee te maken en nog sterker aan de start te verschijnen", aldus Haller op de website van Utrecht.

"Spelen in Stadion Galgenwaard, voor al die uitzinnige fans, is bijzonder. Direct na mijn eerste doelpunt zijn ze mijn naam gaan scanderen. Ze waarderen mijn spel. En mijn doelpunten. Daar geniet ik van. Dat sterkt mij in de gedachte dat ik in Utrecht een mooie tijd ga beleven", weet de aanvalsleider, die Utrecht als 'paradijs' bestempelde. "Het spel dat in Nederland gespeeld wordt, verschilt erg van dat in Frankrijk. Ik had tijd nodig om mij aan te passen, maar de trainers lieten desondanks direct aan mij merken dat zij het in mij zagen zitten. Ze gingen direct met mij aan de slag."