Lichtpuntje voor aanstormende talenten van Ajax gespot: Achter ons aan
"De samenwerking was slecht en er was weinig initiatief"

Lichtpuntje voor aanstormende talenten van Ajax gespot: "Achter ons aan"

03-05-2015 13:57
6

Jong Ajax verloor vrijdag voor de zevende keer op rij een competitieduel. De Amsterdammers waren niet bij machte om kampioen NEC Nijmegen te verslaan in De Goffert (2-1). Trainer Andries Ulderink was als vanouds scherp.

De oefenmeester was ontevreden over de eerste helft. "De samenwerking was slecht en er was weinig initiatief. De ambiance in het Gofferstadion was geweldig. Een goede grasmat, volle tribunes en weinig wind. We zeiden al tegen elkaar: 'Als je nu geen zin hebt om te voetballen, krijg je dat nooit'", luidde het commentaar van Ulderink op de website van Ajax.

"Echt omver gespeeld werden we niet", aldus de coach, die Jong Ajax toch zag verliezen. "Het was goed om te zien dat wij in de tweede helft grote delen beter waren dan NEC. We waren rustiger aan de bal, geven nog wel iets weg, maar we hadden meer het initiatief en speelden meer als team. Nu was het zo dat NEC ook achter ons aan moest rennen", wist Ulderink. "Een lichtpuntje was de tweede helft. We hopen dat we volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen een goed resultaat kunnen neerzetten."