'Spetterende transfercoup Chelsea: Van Gaal grote verliezer, Koeman geraakt'
Twee namen genoemd in Britse media

'Spetterende transfercoup Chelsea: Van Gaal grote verliezer, Koeman geraakt'

03-05-2015 14:32

Chelsea stevent af op het kampioenschap in Engeland en hoopt na het succes spijkers met koppen te slaan op de transfermarkt. De Londenaren hopen op een sensationele transfercoup en willen concurrenten als Arsenal, Manchester City en vooral Manchester United de loef afsteken.

José Mourinho, manager van The Blues, hoopt zijn selectie namelijk te versterken met Edinson Cavani én Nathaniel Clyne. Daarmee raakt hij zowel Louis van Gaal van United als Ronald Koeman, manager van Southampton. Het duo stond al geruime tijd op de radar van de grote Engelse clubs, maar Chelsea hoopt nu roet in het eten te gooien. Dat meldt de boulevardkrant Daily Express.

United is van plan om een bod op Cavani uit te brengen op circa 49 miljoen euro. Chelsea ziet het ook zitten in de Uruguayaan van Paris Saint-Germain en hoopt hem te strikken als vervanger van Didier Drogba. PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi wil naar verluidt niet meewerken aan een transfer van de 28-jarige Cavani. "Hij is nog steeds jong, heeft toekomst bij de club. We zullen biedingen niet eens overwegen te accepteren."

Naast Cavani is ook Clyne op het verlanglijstje van Chelsea verschenen. De 24-jarige verdediger stond al geruime tijd klaar als opvolger van Rafael bij United. Mourinho wil ook daar een stokje voor steken. Clyne wordt bij Chelsea gezien als de concurrent van Branislav Ivanovic. Clyne moet ongeveer 28 miljoen euro kosten.