Stap 'terug' van degradatiekandidaat naar Vitesse onhoudbaar: Had geen keus
'Hier gaat het niet meer lukken'

Stap 'terug' van degradatiekandidaat naar Vitesse onhoudbaar: "Had geen keus"

03-05-2015 15:55

Eloy Room is de onbetwiste nummer één onder de lat bij Vitesse. Hij heeft de concurrentiestrijd met Piet Velthuizen, die onlangs in Voetbal International werd betiteld als 'showman', gewonnen en tekende onlangs een nieuw, driejarig contract bij de Arnhemmers.

"Ik ben zelf vooral heel blij met dit contract. Het gevoel dat ik op de goede weg ben is wederzijds. Het is nu aan mij om meerdere jaren in de Eredivisie te keepen", vertelt Room in Voetbal International. Vorig jaar stond Room onder de lat bij Go Ahead Eagles, als huurling. Toen riep Vitesse hem terug. "In de voorbereiding werd ik weer tweede keus. Dan spookt de gedachte weleens door je hoofd: misschien is het beter verder te kijken, hier gaat het niet meer lukken."

Room bleef - en bleef koest. "Wat had ik dan moeten doen? Naar anderen wijzen? Ik heb gekozen het bij mezelf te zoeken. Soms moet je stilzitten en je mond houden. Ik moest zelf beter worden, de trainer overtuigen. Natuurlijk, aan sommige dingen kun je niks doen. Ik was vorig jaar graag bij Go Ahead gebleven, maar de club haalde me terug. Ik had geen keus", meent Room. "Toen de kans kwam, heb ik hem met beide handen aangepakt."