'Brits transferrecord breekt door felbegeerde Fransman van in totaal 221 miljoen'
PSG, City en Chelsea strijden flink

'Brits transferrecord breekt door felbegeerde Fransman van in totaal 221 miljoen'

03-05-2015 18:11
11

Zowel Chelsea als Manchester City is bereid om het Britse transferrecord te breken om Paul Pogba binnen te halen, zo meldt de Engelse tabloid Daily Mirror. Dat terwijl Paris Saint-Germain al ruim tachtig miljoen euro op de Fransman heeft geboden.

Het worden dan ook drukke maanden voor Juventus, de huidige club van Pogba. PSG lijkt goede papieren hebben om de Franse speler in te lijven. De 22-jarige middenvelder krijgt mogelijk een salaris van liefst 448.000 euro per week en een contract van vijf jaar aangeboden. Daarmee hoopt PSG hem over de streep te trekken. Franse media meldden dat Juventus en PSG akkoord zijn over het geboden bedrag, al hoopt De Oude Dame stiekem dat het bedrag nog stijgt door alle interesse.

City en Chelsea moeten, als zij kans willen maken op de handtekening van Pogba, het Britse transferrecord breken. Dat staat nu op naam van Angel Di Maria, die voor ongeveer tachtig miljoen euro naar Manchester United verkaste. Daarnaast moeten de Engelse grootmachten flinke wijzigingen in het salarishuis aanbrengen. Yaya Touré, de best betaalde City-speler, ontvangt nu 350.000 euro per week. Eden Hazard krijgt bij Chelsea 280.000 euro per week. De totale geldsom voor clubs die Pogba willen kopen en binden komt dan ook neer op om en nabij de 221 miljoen euro.