Celtic spreekt hogere machten aan voor Nederlander: Ik hoop en ik bid
"Er zijn veel clubs die hem willen hebben"

Celtic spreekt hogere machten aan voor Nederlander: "Ik hoop en ik bid"

03-05-2015 18:55

Celtic bidt voor een langer verblijf van Virgil van Dijk. De belangstelling uit Engeland komt de laatste dagen weer los en dat ziet de Schotse topclub liever niet gebeuren.

Van Dijk is één van de steunpilaren bij Celtic, dat zaterdag voor de vierde keer op rij en 46e keer in totaal kampioen van Schotland werd. Inmiddels is de geruchtenmolen rond de Nederlandse verdediger weer gaan draaien. "Hij is een geweldige speler. Iedere coach wenst zich zo'n speler", aldus assistent-trainer John Collins tegen de BBC.

Collins denkt dat de 23-jarige Van Dijk bij een Engelse topclub aan de slag kan, maar hoopt dat de mandekker daar nog even mee wacht. "Virgil heeft nog twee jaar te gaan in zijn huidige contract. Ik hoop en ik bid dat we hem nog minimaal een jaartje kunnen behouden."

"Hij is jong, werkt hard om zijn zwakke punten te verbeteren, heeft lengte, is goed in de lucht, is snel en is een fantastische passer", somt Collins op. "Virgil heeft het talent om voor iedere club te kunnen spelen. En er zijn veel clubs die hem willen hebben. Het ziet er bij hem allemaal zo makkelijk uit."

Van Dijk speelt sinds de zomer van 2013 bij Celtic. De Schotten namen maakten destijds ruim drie miljoen euro over naar FC Groningen, de toenmalige club van de verdediger.