Guidetti in lastig parket: Dat is wat er is gebeurd met John, het is moeilijk
"Constant zijn, dat is heel lastig, ook voor een spits als John"

Guidetti in lastig parket: "Dat is wat er is gebeurd met John, het is moeilijk"

03-05-2015 19:45
3

John Guidetti wordt begeerd door clubs als Feyenoord en Sporting Portugal, maar is niet meer de spits die hij aan het begin van het seizoen was. Dat merkt men ook bij Celtic.

Guidetti scoorde in zijn eerste Schotse maanden aan de lopende band, maar in het nieuwe jaar gaat het een stuk moeizamer. "Constant zijn, dat is heel lastig, ook voor een spits als John", aldus John Collins, assistent-trainer van Celtic, tegen de BBC.

"Aanvallers hebben altijd korte sprintjes, waarin ze veel scoren en hun vertrouwen groot is. Op één of andere manier gaat het vervolgens wat minder en verliezen ze scherpte. Dan worden ze gepasseerd en de vervanger doet het dan goed. Dat is wat er is gebeurd met John."

Guidetti kan immers niet meer rekenen op een basisplek bij Celtic, waar Leigh Griffiths in de spits staat. Collins: "Guidetti was ongelooflijk, maakte goals en nu gaat het minder goed. Het is moeilijk voor hem. Toen hij hier kwam had hij weinig gespeeld en dat heeft effect naarmate het seizoen langer duurt."