Groningen heeft zaakjes al op orde: Dat is natuurlijk de goden verzoeken
"Het zal een gekkenhuis worden"

Groningen heeft zaakjes al op orde: "Dat is natuurlijk de goden verzoeken"

03-05-2015 20:32
6

De huldiging van FC Groningen als winnaar van de KNVB Beker zal op 6 mei in het Stadspark in Groningen plaatsvinden. Dat maakte algemeen directeur Hans Nijland zondag na de finale tegen PEC Zwolle (2-0) in De Kuip bekend.

"We hebben het draaiboek al vóór de wedstrijd gemaakt'', liet hij glunderend weten. "Dat is natuurlijk de goden verzoeken, maar het ligt nu wel klaar. Het zal een gekkenhuis worden, met 30.000 tot 40.000 mensen, denk ik. Geweldig, ik kijk er nu al naar uit."

Nijland keek na afloop al reikhalzend uit naar volgend seizoen, als Groningen voor het eerst sinds 1988 in Europa speelt. "Sowieso drie thuiswedstrijden en drie uitwedstrijden. Fantastisch. Voor Groningen is dit zó belangrijk. Dit betekent dat wij de Nederlandse clubs mogen vertegenwoordigen in Europa."

"Dit is geweldig. Kijk om je heen. Wat hier is gebeurd is ongekend, echt fantastisch", aldus de algemeen directeur. "Ik denk dat de gekte uitbreekt in de provincie. Zo'n bekerwinst kan een club een enorme boost geven. Kijk maar naar Zwolle, dat vorig seizoen de beker won."