Lach en traan bij Jans: Daar ben ik toch maar mooi bij geweest
"Dan ronden we dit af"

Lach en traan bij Jans: "Daar ben ik toch maar mooi bij geweest"

03-05-2015 20:43

Als oud-speler en ex-trainer van FC Groningen gunde coach Ron Jans van het onttroonde PEC Zwolle zijn vroegere club de (eerste) KNVB Beker van harte.

"Daar ben ik toch maar mooi bij geweest. Maar ik had het graag anders gezien. Verliezen doet altijd pijn, zeker in de bekerfinale. Ik ben heel erg teleurgesteld", liet hij na de nederlaag (0-2) in De Kuip bij FOX Sports weten.

Na enig nadenken, gaf Jans toe dat FC Groningen verdiend had gewonnen. "Zeker nadat het 0-1 was geworden", doelde hij op de openingstreffer van Albert Rusnák na ruim een uur. "We hebben toen niet echt meer laten zien dat we de beker opnieuw wilden pakken. Ons aanvalsspel was te vaak net-niet. We hadden wel wat dreiging, maar we hebben geen enkele honderd procent kans afgedwongen. Dat zegt genoeg."

PEC Zwolle had de eerste club sinds FC Utrecht in 2004 kunnen worden, die een KNVB Beker had geprolongeerd. Een stunt zoals vorig jaar, toen de ploeg van Jans met 5-1 won van Ajax, zat er echter niet in. "We wonnen elf bekerwedstrijden op rij. Dit was de twaalfde. Moet je dan kwaad zijn op je ploeg? Nee. Het zat er niet in. We gaan in de rouwverwerking. We komen morgenochtend bij elkaar en dan ronden we dit af."