Schitterend verhaal na bekerwinst: 'Eerst in het mascottepak, daarna ingevallen'
"Maar 's avonds een man, 's ochtends een man"

Schitterend verhaal na bekerwinst: 'Eerst in het mascottepak, daarna ingevallen'

03-05-2015 22:42
1

Na de bekerwinst van FC Groningen kwam Joop Gall met een mooie anekdote over Michael de Leeuw. De Brabantse spits staat bekend als een feestbeest.

De Leeuw zal het vermoedelijk niet bij een paar drankjes houden vanavond. "Michael vond altijd wel een reden om een feestje te vieren", vertelt Gall aan RTV Noord. De trainer had De Leeuw onder zijn hoede bij het inmiddels failliete BV Veendam, dat in 2011 als vierde eindigde in de Jupiler League.

"De Leeuw is toen behoorlijk aan het feesten gegaan. De volgende dag moesten we trainen, maar De Leeuw was nergens te bekennen. Enkele spelers zijn naar zijn huis gegaan, om hem te wekken."

"Natuurlijk mocht er gefeest en gedronken worden. Maar 's avonds een man, 's ochtends een man", vervolgt Gall. "De Leeuw kwam niet op de training opdagen en verdiende daarom een straf. Ik zei dat hij fout was geweest. 'Trainer, ik accepteer elke straf', zei De Leeuw."

De trainer kwam vervolgens met een originele straf. "Toen heb ik bedacht dat hij mascotte moest zijn. De Leeuw heeft toen bij een wedstrijd in het mascottepak rondgelopen. Niemand had het door, ook scheidsrechter Roelof Luinge niet. Na de rust is De Leeuw toen gewoon ingevallen."