De titel met Ajax was mooi, maar dit steekt er bovenuit. Het hoogtepunt
"Ik ben zó trots"

"De titel met Ajax was mooi, maar dit steekt er bovenuit. Het hoogtepunt"

03-05-2015 22:57
2

Rasmus Lindgren heeft op dertigjarige leeftijd al een heel voetballeven achter de rug, maar wat hij zondag meemaakte was voor hem nieuw. De routinier omschrijft de bekerwinst van FC Groningen als het hoogtepunt in zijn loopbaan.

"Dit is een beter jaar om de beker te winnen dan vorig seizoen; wij staan nu in groepsfase van de Europa League. En dat is geweldig", wist Lindgren in gesprek met Voetbal International.

De afgelopen jaren moest de bekerwinnaar eerst nog play-offs spelen om het Europese hoofdtoernooi te bereiken, maar de UEFA heeft bepaald dat de nationale bekerwinnaars in Europa voortaan direct een plek krijgen in de groepsfase. Dat betekent dat FC Groningen een startpremie van 2,4 miljoen euro tegemoet kan zien.

De Zweed speelde in het verleden ook voor Ajax en Red Bull Salzburg, maar na afloop in De Kuip had hij geen twijfel: "Dit is het hoogtepunt van mijn loopbaan. De titel met Ajax was mooi, maar dit steekt er bovenuit. Vanavond wordt het groot feest in Groningen."

Lindgren wist voor het laatste fluitsignaal al dat de buit binnen was. "Vlak voor het einde van de wedstrijd knipoogden Maikel Kieftenbeld en ik al even naar elkaar. We zijn hele goede vrienden en hebben het samen maar mooi geflikt. Ik ben zó trots."