Chaos na bekerfinale: problemen maken avond van Zwolse fans nog vervelender
'Niet best geregeld'

Chaos na bekerfinale: problemen maken avond van Zwolse fans nog vervelender

04-05-2015 00:00
5

Na de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle is een chaotische situatie ontstaan rond het busvervoer. Kort voor middernacht waren alle 18.000 supporters uit Overijssel nog onderweg.

Na de door Groningen eindstrijd (2-0) zorgden logistieke problemen in Rotterdam ervoor dat veel PEC-supporters met grote vertraging vertrokken. De bussen met kinderen moesten zelfs het langst wachten. 'Niet best geregeld', oordeelden ouders en begeleiders van de Kidsclub van PEC Zwolle bij RTV Oost.

De wedstrijd was om 19:50 afgelopen en na de huldiging van Groningen vertrokken de bussen. Dat waren er vanuit Zwolle alleen al 250. De bussen van de Kidsclub, de supportersvereniging voor kinderen van 0 tot 11 jaar, waren als laatste aan de beurt.

"Ik wil naar huis. Bussen van Kidsclub nog steeds niet vertrokken. Zitten al een uur in de bus", aldus een van de begeleiders. De kinderen komen niet eerder dan rond middernacht aan in Zwolle. Ook RTV Noord meldt dat de colonne zondagavond moeilijk op gang komt door files.