'Ajax benadert management van Van der Vaart: geen directe afwijzing'
Amsterdammers denken kans te maken

'Ajax benadert management van Van der Vaart: geen directe afwijzing'

04-05-2015 02:01
22

Ajax heeft opnieuw toenadering gezocht tot Rafael van der Vaart. Van een definitieve terugkeer is echter nog lang geen sprake, meldt De Telegraaf maandagochtend.

Het management Van der Vaart is onlangs opnieuw gepolst door de Amsterdamse club, die op zoek is naar een ervaren versterking voor volgend seizoen. De 32-jarige spelmaker past in dat profiel. Het feit dat zijn contract bij Hamburger SV over twee maanden afloopt en hij in de zomer dus transfervrij is, maakt hem extra interessant.

Een hereniging tussen Ajax en Van der Vaart is echter nog lang geen zekerheid. De Telegraaf schrijft dat de 109-voudig international van Oranje niet direct afwijzend heeft gereageerd. Daar staat tegenover dat andere clubs hem een hoger salaris kunnen bieden, met bovendien een langere contractduur.

Ajax wil Van der Vaart een podium bieden voor zijn rehabilitatie. Van der Vaart beleeft een rampseizoen in Duitsland en is uit beeld geraakt bij bondscoach Guus Hiddink. Een goed seizoen in de Eredivisie kan hem weer een uitnodiging voor Oranje opleveren. Daarna kan de Heemskerker eventueel alsnog voor een lucratief avontuur kiezen.