Hiddink was kwestie bij Oranje zat: 'Uiteindelijk ging hij zelf naar Manchester'
Hiddink loste gebarenkwestie op

Hiddink was kwestie bij Oranje zat: 'Uiteindelijk ging hij zelf naar Manchester'

04-05-2015 07:52
5

Ruud van Nistelrooy heeft veel lof voor Guus Hiddink, de bondscoach van het Nederlands elftal die persoonlijk het conflict tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar oploste. De twee aanvallers hadden het vorig jaar even met elkaar aan de stok.

In de wedstrijd tegen Kazachstan reageerde Huntelaar boos op Van Persie. De aanvaller van Schalke 04 vond dat de aanvoerder de bal had moeten afleggen. Met wat gebaren van beide kanten werd de situatie er niet beter op. "Ja, dat was wat. Voor alle duidelijkheid: Hiddink is de architect van de oplossing, van de verzoening", zegt assistent-bondscoach Van Nistelrooy tegenover Helden.

Wedden

Meer odds

"Alle lof voor hem en ik verzeker je, daar gaan we in Nederland nog plezier aan beleven", vervolgt de rechterhand van Hiddink. "Af en toe vroeg Hiddink of ik Klaas-Jan of Robin even kon bellen. Het is namelijk heel erg des voetbals om niet zelf te bellen. Uiteindelijk is Hiddink zelf naar Manchester gegaan en hij heeft een goed gesprek met de aanvoerder gehad. Waarop Robin, Klaas-Jan heeft gebeld."