PEC kan revanche nemen: Die kan me nu eigenlijk gestolen worden
Van Polen baalt

PEC kan revanche nemen: "Die kan me nu eigenlijk gestolen worden"

04-05-2015 08:16

Toen aanvoerder Bram van Polen van PEC Zwolle zondagavond in de Kuip om zich heen de feestende spelers van FC Groningen zag rennen, moest hij even terugdenken aan vorig jaar.

Destijds vierden de Zwollenaren zelf een groots feest, nadat ze ten koste van Ajax de KNVB-beker hadden veroverd. "Juist omdat we weten hoe mooi het is om de beker te winnen, doet het nu zo'n pijn om te verliezen'', zegt Van Polen. "De kater is daardoor misschien wel nóg groter.''

De historische bekerwinst van vorig jaar smaakte bij PEC Zwolle naar meer. Dat het elftal van trainer Ron Jans voor het tweede jaar op rij de finale bereikte, was al een prestatie op zich; een nieuwe overwinning had de ploeg uit Overijssel in een illuster rijtje gezet. "Maar het zat er na de 1-0 voor FC Groningen niet in'', bekende Van Polen, de aanvoerder van PEC die vorig jaar zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal in ontvangst mocht nemen. "Tot aan het doelpunt waren we redelijk aan elkaar gewaagd, maar we verliezen deze finale op basis van de tweede helft. Daarin zijn we weggecounterd.''

Het betekende een anticlimax voor de ploeg die bijna gewend was geraakt aan het winnen van prijzen. De onttroonde bekerwinnaar moest na het laatste fluitsignaal lijdzaam toezien hoe de spelers van FC Groningen feestvierden met de ruim 18.000 meegereisde supporters, terwijl de andere kant van het stadion snel leegliep. "Verliezen hoort er helaas ook bij, daar moeten we mee omgaan. Het verschil met vorig jaar is enorm. Toen was alles 'halleluja' en konden we ons niet gelukkiger voelen. Nu is dat totaal het tegenovergestelde. Het liefste zou ik me nu een week opsluiten en niemand onder ogen komen, maar dat gaat niet'', aldus Van Polen.

PEC Zwolle zal zich moeten gaan richten op de play-offs, waarin het alsnog een Europees ticket kan veroveren. Eerst wachten nog twee competitiewedstrijden. De eerste brengt de blauwwitte brigade zondag uitgerekend naar de Euroborg, voor de tweede confrontatie in een week tijd met FC Groningen. "Het zal een gekkenhuis worden waarin zij nogmaals hun feestje gaan vieren'', verwacht Van Polen. "Logisch, dat zouden wij ook hebben gedaan. We moeten het maar even ondergaan. Slikken en doorgaan. We gaan proberen daar drie punten te pakken. Een revanche wordt het niet, want dit was een finale en dat wordt een competitiewedstrijd. Die kan me nu eigenlijk gestolen worden.'' (ANP)