'Nederlandse spits mag voor tien miljoen euro naar de Premier League'
Dost weg bij VfL Wolfsburg?

'Nederlandse spits mag voor tien miljoen euro naar de Premier League'

04-05-2015 09:02
2

Een vertrek van Bas Dost bij VfL Wolfsburg lijkt onvermijdelijk. De spits voelt zich niet meer prettig bij de Duitse club en gaat binnenkort om tafel.

Dost is ervan op de hoogte dat hij er bij Wolfsburg in de persoon van Max Kruse in de zomer een collega-aanvaller bij krijgt. Het gevolg is dat Dost zich een stuk minder gewaardeerd voelt. "Ze hebben me verteld dat er nog een spits bij komt. Ik geniet nog van drie wedstrijden en van de bekerfinale. Daarna moeten we in gesprek, om te horen wat ze met me willen", zegt Dost in Bild.

Diezelfde krant stelt dat een vertrek van de Oranje-international bijna onvermijdelijk is. Voor ongeveer tien miljoen euro mag de aanvaller zijn koffers pakken. Meerdere clubs uit de Premier League zouden interesse hebben, net als een club uit de Bundesliga. 

Voor Dost kwam er dit weekeinde in de wedstrijd tegen Hannover 96 (2-2) een einde aan een lange periode van droogte. Die periode volgde na een fraaie serie. Na de jaarwisseling stak Dost namelijk in een uitstekende vorm. Dat zorgde er zelfs voor dat hij zijn eerste minuten maakte in het Nederlands elftal.