Kritiek op aanwinst NAC: 'Ik had verwacht dat hij veel fitter zou zijn'
Trainer Robert Maaskant noemt belangrijkste winterse aankoop niet fit genoeg

Kritiek op aanwinst NAC: 'Ik had verwacht dat hij veel fitter zou zijn'

04-05-2015 09:34
1

Spits Guyon Fernandez ligt onder vuur in Breda. NAC-trainer Robert Maaskant noemt de oud-speler van Feyenoord en PEC Zwolle niet fit genoeg. "Hij heeft niet aan het verwachtingspatroon voldaan. Daarom heb ik hem ook op de bank gezet", zegt de oefenmeester maandag in het Algemeen Dagblad.

Fernandez werd in de winterse transferperiode gehaald als belangrijkste aanwinst bij het tegen degradatie strijdende NAC. Maaskant: "Eigenlijk begonnen we de voorbereiding op het seizoen pas in de winterstop. We waren nog geen draaiend elftal. Ik had wel verwacht dat Guyon veel fitter zou zijn."

Afschrijven wil de NAC-trainer Fernandez nog niet. "Ik vind het te makkelijk dat mensen hem nu helemaal afbranden. Hij levert arbeid en is een goede jongen in de groep." Toch neemt Maaskant de oud-spits, die vorig jaar nog twee doelpunten maakte in de bekerfinale van PEC tegen Ajax, als voorbeeld voor spelers die in de zomer geen contract tekenen. "Misschien moeten die toch eens beter nadenken als ze buiten de boot vallen."