In het kort: Ajax strikt Anderlecht-talent, hoop voor Italiaanse laagvlieger

In het kort: Ajax strikt Anderlecht-talent, hoop voor Italiaanse laagvlieger

04-05-2015 23:07
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

'Ajax strikt Anderlecht-talent'
Met het oog op de toekomst heeft Ajax zich alvast verzekerd van de diensten van Francesco Antonucci. AjaxShowtime meldt dat de Amsterdamse club heeft bevestigd dat het talent voor drie jaar wordt overgenomen van RSC Anderlecht, wanneer hij de leeftijd van zestien jaar bereikt.



Sprankje hoop voor Cagliari
In de strijd tegen degradatie heeft Cagliari maandagavond in de Serie A een noodzakelijke overwinning behaald. De nummer achttien van de Serie A versloeg voor eigen publiek het al lang en breed gedegradeerde Parma met 4-0. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 3-0. De treffers kwamen op naam van Albin Ekdal, Diego Farias, Paul José Mpoku en Duje Cop. Met nog vier wedstrijden te spelen, moet Cagliari nog zes punten inlopen op nummer zeventien Atalanta Bergamo om aan degradatie te ontsnappen.

Almería pakt belangrijk punt
In de Spaanse competitie heeft laagvlieger Almería maandagavond een kostbaar punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Celta de Vigo (2-2). Bij de rust leidden de bezoekers met 0-2 dankzij treffers van Nolito en Santi Mina. In de tweede helft kwam Almería knap terug door doelpunten van Thievy Bifouma en Jonathan. Celta de Vigo speelde vanaf de 54e minuut met tien man na de rode kaart voor de Argentijn Gustavo Cabral. Almería staat op de ranglijst op de zestiende plaats, twee punten boven de degradatiestreep.

Galatasaray houdt titelstrijd spannend
In de Turkse competitie heeft Galatasaray maandag de titelrace voortgezet. De ploeg van basisspeler Wesley Sneijder won met 2-0 bij Akhisar Belediyespor. Beide treffers kwamen in de eerste helft op naam van Burak Yilmaz. Door de overwinning kwam 'Gala' in punten weer op gelijke hoogte met koploper Besiktas, dat nog wel over een beter doelsaldo beschikt. Fenerbahçe, de club van de afzwaaiende aanvaller Dirk Kuyt (terug naar Feyenoord), heeft één punt minder dan beide concurrenten. In de Turkse competitie staan nog vijf speelronden op het programma.

Cocu haalt talent naar hoofdmacht

Suently Alberto mag in de laatste fase van het seizoen proeven aan de hoofdmacht van PSV. Phillip Cocu heeft het achttienjarige talent bij de eerste selectie gehaald. In eerste instantie zal Alberto alleen meetrainen, maar hij maakt volgens het Eindhovens Dagblad ook kans op een plek in de wedstrijdselectie voor het duel met Heracles Almelo, waarvoor Nicolas Isimat-Mirin geschorst is. Alberto maakt indruk bij Jong PSV en werd al vanuit de A1 doorgeschoven naar de selectie van trainer Darije Kalezic.

Van Dijk mist prijs
Virgil van Dijk is niet de beste speler in de Schotse Premier League. De 24-jarige Stefan Johansen, zijn ploeggenoot bij Celtic, ging met de prijs aan de haal. De Noorse middenvelder was dit seizoen goed voor twaalf goals bij de club, die zich afgelopen weekend voor de 46e keer tot kampioen kroonde. De negentienjarige Jason Denayer, ook van Celtic, werd uitgeroepen tot beste jonge speler van Schotland.

Gemaskerde Lewandowski
De hoop bij Bayern München dat Robert Lewandowski mee kan doen tegen FC Barcelona is weer wat groter geworden. De Poolse spits verscheen maandag op de training met een masker en lijkt het duel van woensdag te gaan halen. Bayern speelt dan in Barcelona de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League. Lewandowski kwam vorige week dinsdag tegen Borussia Dortmund hard in botsing met doelman Mitchell Langerak. Hij speelde het duel nog wel uit, maar bleek later zijn bovenkaak en neusbeen te hebben gebroken. Bovendien liep hij een hersenschudding op, maar daar lijkt hij op tijd van te zijn hersteld. Bayern kan tegen Barcelona geen beroep doen op de aanvallers Arjen Robben en Franck Ribéry. Javi Martinez, die ruim acht maanden aan de kant stond met een knieblessure, is er wel weer bij.

Bekerfinale best bekeken programma zondag
De bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle is zondagavond door bijna 1,9 miljoen mensen bekeken, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag. De wedstrijd om de KNVB beker werd uitgezonden via FOX en was het best bekeken tv-programma op zondagavond. In de finale trok FC Groningen aan het langste eind. Albert Rusnak scoorde twee keer in de Kuip en zorgde voor de 0-2 eindstand.

FC Twente schuif talent door naar A-selectie
Jari Oosterwijk heeft te horen gekregen dat hij volgend seizoen deel uitmaakt van de A-selectie van FC Twente, schrijft TC Tubantia. De spits speelt nu nog in de Jupiler League voor Jong FC Twente, waar hij deze jaargang al vijftien keer scoorde. FC Twente kan pas sinds 2009 beschikken over Oosterwijk, die zijn jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles doorliep. De twintigjarige aanvaller mag komend seizoen dus een poging doen om Luc Castaignos te doen vergeten. Die staat op de lijst om verkocht te worden.