'Spaans international blijft Van Gaal trouw ondanks interesse van Real Madrid'
Keeper van Manchester United verlengt contract met twee jaar

'Spaans international blijft Van Gaal trouw ondanks interesse van Real Madrid'

04-05-2015 10:23

Louis van Gaal kan de komende twee jaar nog beschikken over doelman David De Gea. De Spaans international tekent volgens The Sun een tweejarig contract bij Manchester United. Hij gaat daardoor niet in op de vermeende interesse van Real Madrid, dat in hem een opvolger ziet van Iker Casillas.

De technische staf van Manchester United probeert de keeper al een tijdje voor vijf jaar vast te leggen, om te voorkomen dat hij goedkoop en vroegtijdig vertrekt. De Gea heeft volgens de Engelse tabloid echter aangegeven niet langer te willen verlengen dan twee jaar.

Zondag meldde Sky Sports nog dat de clubleiding van Manchester baalt van de weinige informatie die het heeft over de situatie rond De Gea. De club weet nog niet wat de doelman zelf wil, blijven of terugkeren naar zijn vaderland. De geruchten dat De Gea wordt betrokken bij een ruil met Gareth Bale, zijn de kop in gedrukt. 'Zowel Bale als De Gea is een apart doel in de transferperiode. De club wil het tweetal niet gebruiken in een ruildeal', meldt Sky.

Met de contractverlenging zou De Gea zo'n 27 miljoen euro gaan verdienen. Dit seizoen is voor de doelman het jaar van zijn doorbraak met een aantal sterke wedstrijden. De 24-jarige international kwam in de zomer van 2011 voor twintig miljoen euro over van Atlético Madrid.