Hij is onze leider, maar we hebben goede spelers die zijn gemis kunnen opvangen
Henderson lijkt de nieuwe aanvoerder van Liverpool te worden

"Hij is onze leider, maar we hebben goede spelers die zijn gemis kunnen opvangen"

04-05-2015 13:17

Jordan Henderson gaat Steven Gerrard volgend seizoen erg missen. De 34-jarige aanvoerder verlaat Liverpool voor een avontuur bij Los Angeles Galaxy in de Verenigde Staten. Henderson is de beoogde opvolger van Gerrard als leider van het elftal. "We gaan 'Stevie' erg missen", zegt Henderson tegen de Liverpool Echo.

Henderson (24) lijkt in Gerrard een perfecte leermeester gevonden te hebben. Hij is altijd rustig en sportief en neemt Liverpool dit seizoen vaak op sleeptouw. Gerrard kampte met blessures en vormverlies en was niet altijd zeker van een basisplaats.

Afgelopen weekend was Gerrard weer belangrijk voor zijn club door tegen Queens Park Rangers de winnende goal te maken (2-1). Even daarvoor had hij een strafschop gemist, maar volgens Henderson liet Gerrard met zijn treffer even later zien waarom hij gemist gaat worden bij The Reds. "Dat is een perfect voorbeeld van zijn karakter. Hij was teleurgesteld over zijn gemiste penalty, maar pakte de draad meteen op en maakte alsnog een doelpunt."

"Sommige spelers laten een gemiste kans te lang in hun hoofd rondspoken. Voor Gerrard is dat snel schakelen. Hij is onze leider en we gaan hem erg missen, maar we moeten door. We hebben genoeg goede spelers die hem kunnen vervangen. Ook zonder hem kunnen we volgend jaar een mooi seizoen draaien."