Waarschuwing voor Van Gaal: 'Dat wordt maar één seizoen geaccepteerd'
Coach moet doelstelling na de zomer gaan bijstellen

Waarschuwing voor Van Gaal: 'Dat wordt maar één seizoen geaccepteerd'

04-05-2015 12:56

Louis van Gaal komt er één seizoen mee weg dat Manchester United niet om de titel speelt, maar niet langer. Dat denkt Darren Fletcher, oud-speler van de Mancunians. Zaterdag won Fletcher met West Bromwich Albion met 0-1 op Old Trafford.

Het was alweer de derde nederlaag op rij voor United, dat vorige maand het lek boven leek te hebben. De ploeg van Louis van Gaal vervalt echter weer in oude fouten. Voor het eerst sinds april 1989 is United er in drie competitiewedstrijden op rij niet in geslaagd om te scoren.

Fletcher vermoedt dat er onder de fans volgend seizoen meer wordt verwacht dan 'slechts' in de top-vier eindigen. "Ik haat het om te zeggen dat een plek in de top-vier wordt geaccepteerd", zegt Fletcher in The Daily Mail. "De fans, eigenlijk iedereen, zullen dat maar één seizoen accepteren. Dan houdt het op en moet je voor de titel spelen. Elke United-selectie die als doel heeft in de top-vier te eindigen, is simpelweg niet goed genoeg."

"Het doel was minimaal vierde worden, dat was dit seizoen ook een realistisch doel. Maar het kan maar voor één keer. Dat ze volgend seizoen weer mee willen gaan doen om de titel staat voor mij ook vast. Ze zullen het niveau moeten opkrikken. Dit seizoen hebben ze flitsen van goed voetbal laten zien. Vóór deze drie wedstrijden speelden ze fantastisch voetbal, exact zoals de manager dat wil. Maar nu denk je weer 'wat is hier gebeurd?'"

Fletcher, die eind januari United verliet, heeft evengoed veel respect voor Van Gaal. "Ik was onder de indruk van hem. Een goede en eerlijke man. Hij was fantastisch voor me, we hadden een goede band. Hoewel ik maar kort met hem heb gewerkt, heb ik ontzettend veel geleerd. Maar hij leert ook van de Premier League."