Populaire Nederlander gaat negende seizoen in met nummer drie van Duitsland
Handtekeningen gezet

Populaire Nederlander gaat negende seizoen in met nummer drie van Duitsland

04-05-2015 13:15
1

Roel Brouwers speelt ook volgend seizoen bij Borussia Mönchengladbach. De nummer drie van de Bundesliga heeft het aflopende contract met een jaar verlengd.

Dat meldt de club maandagmiddag via de officiële kanalen. Brouwers speelt sinds 2007 in Borussia-Park en plakt daar dus nog een jaartje aan vast. De vorige verbintenis van de verdediger liep in de zomer af, maar het was al een aantal weken duidelijk dat er verlengd zou worden.

Maandag werden de handtekeningen gezet. "Ik ben erg blij dat we het contract met een jaar hebben verlengd", reageerde hij. "Ik ben nu acht jaar bij deze club en ik voel me hier zeer op mijn gemak."

De 33-jarige Brouwers is een populair figuur en de ideale twaalfde man voor Gladbach, waar hij de laatste weken steeds vaker in de basis mag beginnen. In totaal kwam hij dit seizoen tot zeventien optredens in de Bundesliga, waarin hij één keer trefzeker was.

De geboren Limburger kwam in 2007 al naar Gladbach, dat toen nog in 2. Bundesliga speelde. Na de zomer gaat hij dus zijn negende seizoen in bij Die Fohlen. In Nederland speelde hij voor Roda JC. In Kerkrade speelde hij vier seizoenen in de Eredivisie.