'Oranje-international mag voor twintig miljoen weg: Milan op de loer'
Aanvaller kan vertrekken

'Oranje-international mag voor twintig miljoen weg: Milan op de loer'

04-05-2015 13:35
7

Ola John is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij Benfica. De Portugese club heeft de enkelvoudig international van Oranje naar verluidt in de etalage gezet.

Benfica heeft John niet meer nodig en is bereid mee te werken aan een zomers vertrek, meldt O Jogo maandag. Jorge Jesus, trainer van de Portugese koploper, heeft al ingestemd met een transfer, maar wil wel een hoge transfersom beuren om dat geld weer in nieuwe spelers te steken. John moet daarom twintig miljoen euro kosten.

Door het feit dat de transferrechten van John voor vijftig procent in handen liggen van investeringsmaatschappij Doyen Sports, is Benfica bijna gedwongen een hoge prijs te vragen. In Portugal wordt de buitenspeler gelinkt aan AC Milan.

John kwam drie jaar geleden voor zes miljoen euro over van FC Twente en kwam nooit écht aan de bak in Portugal. Hij pikt dit seizoen wel regelmatig zijn minuten mee, speelde 25 duels, waarvan vijftien in de basis, en scoorde drie keer. Vorig seizoen speelde de Nederlander zonder veel succes op huurbasis bij Hamburger SV.