Oud-ploeggenoten lyrisch over bekeruitblinker: Verschrikkelijk goede voetballer
Albert Rusnak krijgt een dag na de bekerfinale alle lof van oud-ploeggenoten

Oud-ploeggenoten lyrisch over bekeruitblinker: "Verschrikkelijk goede voetballer"

04-05-2015 14:48

Albert Rusnak was tijdens de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle (2-0) de gevierde man door twee keer te scoren. Scouts van verschillende Europese (top)clubs zaten op de tribune voor hem, maar ook zijn voormalig ploeggenoten bij SC Cambuur zijn vol lof over de Slowaak.

"Het was absoluut één van de beteren in onze selectie", zegt middenvelder Erik Bakker van Cambuur tegen het Friesch Dagblad. "Hij kan later in de top van Nederland eindigen of misschien nog beter. Iedereen kan zien dat hij heel goed kan voetballen. Albert heeft de potentie om later bij een mooie Europese club terecht te komen."

Het Friesch Dagblad vroeg ook keeper Harm Zeinstra en verdediger Mart Dijkstra naar hun mening over de revelatie van FC Groningen. De middenvelder kwam pas een jaar geleden over van Manchester City en verdiende binnen een halfjaar een contract bij de Groningse club. "FC Groningen heeft goede zaken gedaan door hem in de winter te halen, want Albert heeft zichzelf volgens mij alweer terugbetaald", vindt Dijkstra. "Als hij zich zo blijft doorontwikkkelen, dan zie ik hem later in Engeland of Spanje voetballen."

Zeinstra voorspelt de toekomst van Rusnak nog in Nederland: "Het is altijd lastig om in te schatten wat iemand kan bereiken, maar ik denk dat hij de stap naar de top van Nederland kan maken en daarna nog kan doorgroeien."