'Ajax doorbreekt radiostilte en maakt afspraak met bekritiseerde Deen'
Verdediger staat er niet goed op bij achterban

'Ajax doorbreekt radiostilte en maakt afspraak met bekritiseerde Deen'

04-05-2015 16:09
13

Nicolai Boilesen wordt binnenkort op kantoor verwacht in de Arena. De clubleiding van Ajax heeft een afspraak gemaakt met de 23-jarige Deen.

Onderwerp van gesprek is het contract van Boilesen, meldt Voetbal International. Eind vorig jaar liet technisch directeur Marc Overmars al doorschemeren dat de Deense linksback in aanmerking komt voor contractverlenging, maar het bleef lang stil, tot maandag.

De huidige verbintenis van Boilesen loopt over een jaar af en de afgelopen weken werd hij een paar keer in verband gebracht met een transfer naar Spanje. Hij weigerde een vertrek in de zomer uit te sluiten, ook omdat hij er bij de Amsterdamse aanhang niet goed op staat.

Boilesen debuteerde op 3 april 2011 bij Ajax, maar liep grote vertraging op in zijn ontwikkeling door een slepende hamstringblessure. De international van Denemarken speelt voor het eerst een vrijwel compleet seizoen in Amsterdam. De laatste twee competitiewedstrijden, tegen NAC Breda (0-0) en PEC Zwolle (1-1), moest hij laten lopen door pijntjes. Boilesen is bij afwezigheid van Niklas Moisander de aanvoerder van Ajax.