'Van der Vaart hoort van nieuwe interesse Ajax en draait 180 graden'
32-jarige Heemskerker denkt erover na

'Van der Vaart hoort van nieuwe interesse Ajax en draait 180 graden'

04-05-2015 16:14
20

Rafael van der Vaart ziet een terugkeer naar Ajax als een serieuze optie. De Amsterdamse club heeft opnieuw een toenaderingspoging gedaan voor de spelmaker.

Van der Vaart staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar zijn oude liefde, meldt de NOS maandag. De 109-voudig international van Oranje weigert echter al de knoop door te hakken. Eerst wil hij het seizoen met Hamburger SV in de Bundesliga tot een goede einde brengen.

Ajax is op zoek naar een ervaren versterking voor volgend seizoen en is opnieuw uitgekomen bij de 32-jarige Van der Vaart, die de club in 2005 verliet voor HSV. De Heemskerker voelde vorig jaar nog weinig voor een rentree in Amsterdam, maar denkt daar nu blijkbaar anders over.

Van der Vaart is in de zomer transfervrij op te pikken in Duitsland. Bij HSV kent hij een zwaar seizoen, waarin de resultaten weer tegenvallen en hij bovendien niet meer zeker is van een basisplek. De laatste weken mag de aanvoerder wél weer vaak aan de aftrap verschijnen. David Endt liet zich al uit over een mogelijke hereniging tussen Ajax en Van der Vaart.